Thursday, August 12

conversation...


di suatu pagi ketika dalam kelas menanti waktu rehat tamat..

````````````````

student 1:
teacher, i'snt correct u mau tranfer??



tecer :
yup, maybe.. why??



student 2 :
don't la techer.. u sudah baik2 di sini.. we dont like dat tecer la.. ( expresion muka yang x agak2.. menunjukkan betapa tak sukanya kpd ckgu tersebut
)


student 3 terus menyampuk :
ya lorr tecer.. i dont like her.. she's very garang lorr... sikit2 mau kasi itu dimerit point.. u baik..



hati mula berbunga.. kah kah kah.. budak2 mula memuji dan terus memuji.. berbakul bakul, bertimbun timbun.. aiseh, cne nak bawak balik pujian ni pi masuk staff room.. akeke.. cam hampes aje bunyi nye... mari terus ikuti conversation tersebut....


tecer :
ok, if i get married, of cos i'll follow my husband ma.. takkan la i stay here, he stay johor?? ayokkk.. u'all xde kesian sama saya ka??



student 1 :
aiseh tecer.. u kawen la next year.. after aku habis spm..
( guna kata ganti nama aku sebab dis boy mmg agak jahanam bahasa melayu dia.. tak reti nak guna ganti nama dengan baik... huh.. )


belum sempat serangan balas, student 2 balik menyampuk :
tecer, saya see u punya lo khong punya gambar dalam facebook.. wa.. banyak leng lorrr.. saya mau pikat dia lorr.. u dont kawen with him la.. saya mau..
( ncik tunang, dia telah memuji anda kali ini.. saya tatau mata dia ada masalah atau apa.. tapi dia bersungguh2 mau pikat awak wahai ncik tunang.. )


tecer :
erk, u mau pikat my future lo khong??? hihi..
( saya tersenyum mendengar lawak jenaka student ini.. )


student 2 :
i mau ajak dia dating.. makan2..


tecer:
he always busy..


student 2:
busy meh?? so, u takde keluar makan2?? cinema??


tecer:
no..
( eyh soalan kaji selidik apakah bebudak ini... bila masuk part ni yang malas yg jawab nih.. ala.....)



student 2 :
ya meh?? manyak kedekut la u punya boyfriend.. why u mau kawen sama itu kedekut punya orang??


tecer :
dia tak kedekut.. dia sangat baik.. sangat sangat baik.. ( mula tersenyum di situ )


mujur loceng berbunyi.. kalau tak, mesti sesi soal jawab diteruskan.. aduhh.. kengkadang tu yang malas melayan dorang.. sekali layan, macam2 hal mau tnya.. tnya itu tnya ini.. ishk2..


1 comment:

OmBak said...

menjadi seorang guru yang di sukai oleh pelajar..memang susah untuk ite lupakan bile kite berpisah nanti..