Saturday, December 5

walimah

Assalammualaikum.. hye sumer..
SPM da abes, so.. nikmati la cuti anda sepenuhnya... awal bulan depan da nk start keje.. huhu..

Okies, seperti yang dijanjikan entry kali ni akan berkisar tentang cerita perkahwinan.. yang berkahwin akan bergembira dan 4 those yang tak berkahwin akan menunggu bila saat dia akan berkahwin.. haha.. cam ayat perli je..


Cerita kahwen yang PERTAMA :

29 DISEMBER 2009,
Selayang, Selangor


siti nuraini mukhtar selamat menjadi isteri kepada firdhause a.k.a abg kepada bekas student sy semasa praktikal.. haaa...
pelik juga la cne si aini leh terlekat dgn firdhause tu.. padahal, masa tgh praktikal dlu, aini penah gtau..

" ape barang cari suami orang ipoh.. dah la kat ipoh xde mende.. setakat jusco dgn ipoh parade aje.. "

huh.. sekarang amek kau.. kau dah bersuamikan orang ipoh.. haha..
tula.. Allah dah tetapkan jodoh kita sejak kita lom keluar dari perut mak lagi kan.. walaupon, kita xnk ke tak suke ke.. klo dah tu yang tertulis camtu, nak taknak kena la kite terima.. ye tak..
hurm.. lagi satu.. kepada kengkawan yang seangkatan yang masih mencari jodoh tu, sabau... sabau.. I'Allah.. cepat atau lambat, jodoh kita akan sampai..

ok, berbalik kepada cerita aini tadi.. erm, saya hanya sempat pergi majlis kat ipoh je pada 5 dis.. sempat la berborak2 dengan ex-student.. cam biasa soklan cepu gangsa pasal kawen mesti ade.. huh... sabau linda.. sabau...

ni satu nye pic yang sempat di snap sebelum balik..

back from left :
linda, eliz, kak fuxa


Cerita kahwen yang KEDUA :

majlis pernikahan ul-husna & faiz

11 DISEMBER 2009,
Alor Setar, Kedah


jumaat, 11 disember.. kami bertolak dari ipoh kul 9 am.. 3 buah kereta yang diketuai oleh pakcik izham.. wah, cam rombongan pengantin lak.. padahal kami datang tuk memeriahkan majlis je.. hihik..

laluan perjalanan kami ikut Gerik sebab nak singgah umah sikin kat Baling.. pastu terus bertolak ke Alor Setar.. sepanjang perjalanan kami tak stop mna2 sebab cik zie dah sediakan mknn.. so, makan dalam kereta aje la..

ops, lupe.. de satu cerita best.. kereta sikin kena tahan polis.. cuak jugak la.. mana taknya.. kat highway ke alor setar, pakcik memang dah pecut.. liza lak, follow aje pakcik.. sampaikan de kereta ronda polis pon dengan slumber liza potong.. hihik.. ( dia takut gak sebenarnya.. tapi nak follow pakcik nye pasal, takut sesat katakan ) den.. sikin lak beraksi.. konon2 nak potong kereta ronda polis tu la.. den.. lepas.... okey la tu kan.. sekali polis tu follow balik.. siap suh sikin ke tepi lagi... haaa... sudah...!!! ingatkn nak kena saman sebab terlebih had laju ke apa ke.. tup2.. polis tu tegur pintu kereta tak tutup rapat.. haha.. sabau aje lah...

2.15pm kami smpai depan masjid tempat dorg nak bernikah.. pengantin pon lom smpai lagi.. hihik.. kami yang exited..

alhamdulillah, sekali lafaz, cik husna dah tukar title pn. husna... kire ni 2nd time sy ettend majlis pernikahan.. tul la.. dengan lafaz tu, automatically sumer dah bertukar.. dari anak dara, jadi isteri orang.. dari pegang tanggungjawab sbg anak sekarang dah tambah tanggungwajab sebagai isteri.. hurm.. bila fikir2 balik.. cam tak ready aje tuk sumer tu...

erm, apa2 pon.. tahniah la tuk husna & faiz yer.. linda doakan semoga korang diberkati Allah, dan berbahgia hingga akhir hayat..

sesi bergambar selepas akad nikah..

suka la saat nih.. hihik..
alamak, bila nak dapat rasa cam ni ek.. tttuuuuuttt.. +----+


gambar atas : rombongan dari ipoh

majlis persandingan 12 disember 2009


rombongan dari ipoh yang kecoh giler...






aksi nur kasih special.. haha..

kami berada di kedah 3 hari 2 malam, dan selamat sampai ipoh, ahad 9pm.. penat memang penat tapi best la.. selain pergi kenduri, kami sempat la singgah Pekan Rabu & Bukit Kayu Hitam tuk menghabiskan duit.. hihik..