Wednesday, August 19

mau tunjuk pandai lagi


rabu, 19/08/09..
pagi yang hening, keluar dari rumah kul 7 pagi.. naik moto dengan berhati-hati walaupon realitinya hatiku berdebar.. perut menyanyi mintak diisi.. mcm2 hal pagi nih.. semalam, kelmarin.. mggu lepas orait je klo x breakfast.. pagi ni lak wat hal.. dah la kul 7 stgh satgi kena bagi kursus kat cekgu2 lagi.. huwaaaaa...!!!
005

masuk je bilik gerakan, kalut dok bukak laptop, on LCD.. LCD lak problem.. dengan muka toyer ( muka tak tau malu ) panggil pengetua..

erk, sorry mr. lau.. i need your help.. LCD not working.. why haa???

dengar je dia ckp dia nak tolong.. hatiku tenang kembali.. sambil menyanyi2 lagu lenka - the show.. ( dalam hati je la.. Haha ) hatiku bak air sungai mengalir perlahan.. perlahan perlahan.. tul2 tenang tau..

pas di belek oleh pengetua.. Alhamdulillah, LCD ok.. secara tak langsung kursus perlu diteruskan...

Bismillahirrahman Nirrahim.. Assalammualaikum dan selamat pagi.. Sebelum saya meneruskan sesi kursus, saya nak memohon maaf sebab cikgu2 terpaksa menunggu dalam 15 minit..

Fuh... camtu la saya memulakan bicara.. aceceh.. penuh dengan adab sopan you.. hihik.. Hati berdebar2 balik.. Ingatkan pas pengetua tolong betulkan LCD, dia balik office balik.. rupanya dia join sama.. Huwaaaaa...!!! Ya ALLAH... Bantulah hambamu ini.. 004

Akceli, course kali ni melibatkan cikgu cikgi yang mengajar form 3.. course untuk membina Student Problem Chart ( SP Chart ).. Saya yang cetek pengetahuan ini berkongsi bagaimana nak gunakan Generator untuk hasilkan Chart tersebut, bagaimana nak masukkan data, dan bagaimana nak analisis carta yang telah disiapkan.. 004Ni bukan saje suka2.. Pihak jabatan yang bagi arahan.. huhu.. nak xnak.. kena la follow order... ye tak...

Alhamdulillah, saya amik masa lebih kurang 1 jam tuk sesi tersebut.. 001Best je rasa bila dah selesai tugas.. hihik.. Sesi soal jawab pon dapat dijalankan dengan baik.. Takde masalah lain.. Best la.. Tul kan bila kita share ilmu dengan orang lain, walaupun ilmu tu sedikit, kita akan dapat rasa kepuasan.. Moral of da story... marilah kita sama2 berkongsi ilmu.. 011


2 comments:

Izzi said...

btol tue..ilmu even sikit mane skalipun..elokle dikongsi=)

rianafatiha said...

yup.. klo kita share, lagi mantap ilmu yang kita ada tu..