Friday, July 10

sambungan...

sambungan..........

pe yang nak disambungkan eyh... erm, part pipi yang telah mula menunjukkan aksi luar biasa.. eyh, xde la.. tu aksi biasa la tuh.. cuma maybe sebelum ni tak bape nak perasan je.. haha..

tak cye?? erm, dis 2 pics di ambik dalam awal taun nih.. erm, yg satu tu agak kempes pada bahagian pipi bukan?? tu maksudnya pipi malu2 mahu menonjol.. hahaa...

yang second ni pulak.. aksi tersenyum secara malu2 kucing tapi lihatlah pipi.. ops..... ternampak sudah.....!!
haaa.. tu maksudnya keadaan dan suasana memainkan peranan penting dalam mempamerkan ketulan pada pipi ini... tapi xpe.. still maintain cun maa.. erk, tu bukan ayat saya.. tu ayat bebudak skola yang x abes2 nak bodek.. huh....!!

erm, cukup sudah bercerita soal pipi sampai sudah muak mahu baca.. sekarang, mari kita ber'story' pasal story yang lebih mencabar pulak..

last month, saya dgn terpaksa rela telah diarahkan oleh pengetua untuk menunjuk pandai di hadapan ckgu2 otai di skola.. ops, pembetulan.. bukan menunjuk pandai.. tapi berkongsikan kepandaian yang ada sedikit pada diri ni.. hihik.. masa tu macam2 yang saya rsa.. takut, risau, tensen.. huh.. mna taknya.. tiba2 dapat arahan, saya kna ngaja software GSP tuk semua ckgu2 math masa latihan dalam perkhidmatan.. maunya tak terkejut.. dah la saya orang baru.. de perasan yang tak dapat digambarkan dengan menggunakan kata2.. ces.. ayat.. tak tahan daku membacanya.. hihik..

sebab2 mengapa saya berasa guntar ( gundah + gentar ) " --->

sebab pertama :
saya ni pemalu orangnya.. tak caye sudah.. pemalu tau..!! malu2 kucing.. malu2 kambing.. malu2 tikus..

sebab kedua :
saya tak ready sepenuhnya.. dapat arahan smggu sebelum sesi berlangsung.. mana nak sempat nek carik nota2 dalam kotak.. huwaaaa...!!

sebab ketiga :
saya dapat pressure dari guru kanan.. reason ni la yg paling kuat mengapa saya perlu gentar.. huhu.. guru kanan dtg mai jmpa saya 2 ari sebelum sesi tu.. dia wat saya gerun, tak lalu makan, mandi x basah, tidoq x bape lena.. nak tau dia cakap pe?? erm, cmni la lebih kurang ayat dia...

" cik rozlinda, after you teach this GSP Software to our teacher, make sure all of them will use it during their P&P session, ya...!! "

haaah, sudah...!! dalam masa 2 jam dia suh saya pastikan sume tuh?? erk, gile ke hape.. saya belajar tah bpe bulan kt UPSI dlu pun tak bpe nak ok sangat.. tup2 dia cakap lagu tuh.. adeyyyyyyyy.... tensen, tensen..!!

tapi nak wat cne.. saya selaku mangsa keadaan terpaksa menerima saje.. erk, saya bagaikan "intan terpilih".. hanya orang tertentu sahaja yang akan terpilih menjalankan sesuatu tugas penting cmni.. hahaha.. pinjam kata2 kak zana.. sebagai pencetus semangat..

alhamdulillah.. semua berjaya saya harungi dengan jayanya.. 2 jam sesi tu terasa sat je.. hihik.. iyer.. sonot kot berkongsi ilmu.. hihik.. yang paling best, bagi ckgu2 senior yang tak pernah mengenali GSP, mereka terlalu excited.. yela, zaman dorg belajar dlu x guna pon..

kengkadang dugaan camni la wat kita makin kuat.. wat kita leh menilai tahap pencapaian kita sebenarnya.. saya amik sume tu sebagai satu pengalaman baru dalam hidup nih.. tak semua orang diberi kepercayaan cmni kan.. tambahan lak cam yang saya ckp sebelum ni, sebagai org baru, saya masih byk yang perlu belajar.. byk sgt yang perlu saya betulkan..

lagi, saya upload kan 2 gambar sebagai bukti pembelian.. hihik xde la.. gambar semasa kejadian..

mari saya knalkan.. jeng jeng jeng.. ni lah pencetus perasaan guntar saya..!!

2 org yang tgh berdiri tu, penolong kanan koko & penolong kanan HEM.. mangsa keadaan berada di tengah2..!!

3 comments:

Izzi said...

cayalah lnda..bangga aku dgn achievement ko..even masih freshie..ko dh diberi kepercayaan ajr cikgu2 senior..bangga aku ade kwn mrangkap sdare mcm ko..hehehe..ikhlas ni=)

rianafatiha said...

izzi, ko jgn puji melangit weh.. nnt x pasai2 lnda berterbangan ke udara.. haiyaaaaaaaaakkk...!!!

OmBak said...

Mujur tu linda..kalau saye masa Pen. Kanan bagitau..terus saye Jawab YES BOS sbb tak tahu die kate pe..hahahaha...pe2 pun..ok ar tuh..pandai die ambik gambar..sume orang2 yang tak berape muda..die sorang je muda..nak bagitau kat sekolah nih cuma ada sorang je cekgu comel la tuh..hahahahha