Friday, July 17

minggu kecergasan

alhamdulillah.. kembali bersiaran seperti biasa.. hahaha..

erm, pas balik skolah nih.. arini jumaat, balik awal, so dapatlah meluangkan masa, berpoya-poya menjenguk blog kesayangan nih..

sok kena gi sekolah.. de latihan dalam perkhidmatan ( LADAP ).. next saturday pon, kna gi skola gak.. uish, sapa kata weken leh relax??? huhu...

erk, pe topik arini ek.. erm, kat skola cam biasa.. de cite pon tak bape nak besh.. hangin sket2 jer ada la.. huhu.. sume berkaitan dengan LADAP la.. nak wat cne, memang takleh nak lari dari.. tiba2 terlantik jadi penolong SU.. huwaaaaaaaaaaa...!!

erm, awal pagi tadi baru dapat gambar2 daripada photographer skola.. gambar masa pelancaran minggu kecergasan last 2 week.. banyak gak gambar yang dia capture..
berkaitan dengan Minggu Kecergasan tu, semua guru terlibat sebab ni termasuk dalam salah satu aktiviti LADAP.. macam2 aktiviti di jalankan.. de senamrobik, larian, pameran.. dan yang paling besh senamrobik la.. de poco-poco siap dengan chicken dance lagi.. hahaha.. saya dok kat depan je.. maklumla.. jadi mc.. tengok dorang.. macam2 aksi de.. kelako..!!

saat mensidaikan gambar2...



daftar nama, sila amik nombor....!!!
berdiri tegak tuk nyanyikan negaraku.. barisan depan, antara VIP yang datang..
org len dok sibuk senamrobik, dia dok berdating bawah kemah lak.. haha..
penuh aksi mereka bersenamrobik...
x sabau nak berlari..
trek sejauh 4 km.. haa, sila fokus kepada tuan empunya blog...!!
aiseh.. tuan punya blog yang tak sabau nak lari tadi dah samapi garisan penamat la.. dapat no 4 tuuuuuuu.. hahaha..

@kakros02
tamat sudah siaran kita pada kali ini.. sehingga berjumpa kembali pada siaran yang akan datang..

Friday, July 10

sambungan...

sambungan..........

pe yang nak disambungkan eyh... erm, part pipi yang telah mula menunjukkan aksi luar biasa.. eyh, xde la.. tu aksi biasa la tuh.. cuma maybe sebelum ni tak bape nak perasan je.. haha..

tak cye?? erm, dis 2 pics di ambik dalam awal taun nih.. erm, yg satu tu agak kempes pada bahagian pipi bukan?? tu maksudnya pipi malu2 mahu menonjol.. hahaa...

yang second ni pulak.. aksi tersenyum secara malu2 kucing tapi lihatlah pipi.. ops..... ternampak sudah.....!!
haaa.. tu maksudnya keadaan dan suasana memainkan peranan penting dalam mempamerkan ketulan pada pipi ini... tapi xpe.. still maintain cun maa.. erk, tu bukan ayat saya.. tu ayat bebudak skola yang x abes2 nak bodek.. huh....!!

erm, cukup sudah bercerita soal pipi sampai sudah muak mahu baca.. sekarang, mari kita ber'story' pasal story yang lebih mencabar pulak..

last month, saya dgn terpaksa rela telah diarahkan oleh pengetua untuk menunjuk pandai di hadapan ckgu2 otai di skola.. ops, pembetulan.. bukan menunjuk pandai.. tapi berkongsikan kepandaian yang ada sedikit pada diri ni.. hihik.. masa tu macam2 yang saya rsa.. takut, risau, tensen.. huh.. mna taknya.. tiba2 dapat arahan, saya kna ngaja software GSP tuk semua ckgu2 math masa latihan dalam perkhidmatan.. maunya tak terkejut.. dah la saya orang baru.. de perasan yang tak dapat digambarkan dengan menggunakan kata2.. ces.. ayat.. tak tahan daku membacanya.. hihik..

sebab2 mengapa saya berasa guntar ( gundah + gentar ) " --->

sebab pertama :
saya ni pemalu orangnya.. tak caye sudah.. pemalu tau..!! malu2 kucing.. malu2 kambing.. malu2 tikus..

sebab kedua :
saya tak ready sepenuhnya.. dapat arahan smggu sebelum sesi berlangsung.. mana nak sempat nek carik nota2 dalam kotak.. huwaaaa...!!

sebab ketiga :
saya dapat pressure dari guru kanan.. reason ni la yg paling kuat mengapa saya perlu gentar.. huhu.. guru kanan dtg mai jmpa saya 2 ari sebelum sesi tu.. dia wat saya gerun, tak lalu makan, mandi x basah, tidoq x bape lena.. nak tau dia cakap pe?? erm, cmni la lebih kurang ayat dia...

" cik rozlinda, after you teach this GSP Software to our teacher, make sure all of them will use it during their P&P session, ya...!! "

haaah, sudah...!! dalam masa 2 jam dia suh saya pastikan sume tuh?? erk, gile ke hape.. saya belajar tah bpe bulan kt UPSI dlu pun tak bpe nak ok sangat.. tup2 dia cakap lagu tuh.. adeyyyyyyyy.... tensen, tensen..!!

tapi nak wat cne.. saya selaku mangsa keadaan terpaksa menerima saje.. erk, saya bagaikan "intan terpilih".. hanya orang tertentu sahaja yang akan terpilih menjalankan sesuatu tugas penting cmni.. hahaha.. pinjam kata2 kak zana.. sebagai pencetus semangat..

alhamdulillah.. semua berjaya saya harungi dengan jayanya.. 2 jam sesi tu terasa sat je.. hihik.. iyer.. sonot kot berkongsi ilmu.. hihik.. yang paling best, bagi ckgu2 senior yang tak pernah mengenali GSP, mereka terlalu excited.. yela, zaman dorg belajar dlu x guna pon..

kengkadang dugaan camni la wat kita makin kuat.. wat kita leh menilai tahap pencapaian kita sebenarnya.. saya amik sume tu sebagai satu pengalaman baru dalam hidup nih.. tak semua orang diberi kepercayaan cmni kan.. tambahan lak cam yang saya ckp sebelum ni, sebagai org baru, saya masih byk yang perlu belajar.. byk sgt yang perlu saya betulkan..

lagi, saya upload kan 2 gambar sebagai bukti pembelian.. hihik xde la.. gambar semasa kejadian..

mari saya knalkan.. jeng jeng jeng.. ni lah pencetus perasaan guntar saya..!!

2 org yang tgh berdiri tu, penolong kanan koko & penolong kanan HEM.. mangsa keadaan berada di tengah2..!!

Wednesday, July 8

rindunya...

terasa cam sebulan sekali lak update blog nih.. iskh.. tak patut tul rsanya..
sebenarnya macam2 yang nak di'story'kan.. tapi tatau nak stat part mana dulu... huhu..
la nih dah pun masuk bulan julai.. so, maknanya 7 bulan dah la dalam taun 2009 nih.. haa.. tul la.. dah 7 bulan... cepat tul masa berlalu kan...

saya pon makin lama makin sihat dan kuat.. iyer.. makin sihat.. segala nutrien yang diserap melalui pemakanan telah berjaya dipamerkan untuk tatapan semua orang.. yaaaa... sume tu leh dilihat pada pipi yang mula menunjukkan peningkatkan yang agak ketara.. hihik..

sepanjang 8 bulan bergelar lao shi nih, macam2 hal berlaku.. macam2 saya rsa.. macam2 pengalaman baru yg saya dapat.. students, kengkawan, ckgu2 otai.. pendek kata, macam2 story adalah...!!

last month, ex-hosmate masa praktikal kt smk tasek damai dah selamat jadik tunangan orang.. huh, jodoh korang pon cepat... alahai, jelesnye la...!! dengar citer, dorang nak kawen hujung taun ni gak.. dengar citernye la.. erm, apa pon, lnda doakan korang kekal hendaknya.. aminnnnnnnnnnnnnn....

dah tersasul citer bab kawen nih, last week, pakcik saya pon kawen.. majlis wat kt kampong sebelah mak kt chemor.. erm, sebelum ni saya de citer pasal anis qaisara.. igt lagi x sapa? klo x igt, rerajinkan diri me'recall' balik kt entry2 sebelom ni yer.. huhu.. so, pada hari yg sama gak di adakan majlis cukoq jamboi anis.. tomey tui dia pagi tuh.. saya dapat tgk gambaq je sebab masa majlis tu blangsung, saya kt skolah.. de majlis yang kna incharge..

sekitar majlis cukoq jamboi anis...

maksu pkai baju kurung kale oren..
paklang, pakngah, ayah & opahsempat gak berposing...lihatlah kalian....
saya makin sihat................!!!

mungkin bersambung.................................