Friday, March 20

saat naik pelamin..

"dan diantara tanda-tanda kekuasaa-NYA, ialah diciptakan-NYA untukmu pasangan hidup dari jenismu sendiri supaya kamu mendapat ketenangan hati dan dijadikan-NYA kasih sayang diantara kamu.


Seseungguhnya yang demikian menjadi tanda-tanda kekuasaanNYA bagi orang-orang yang berfikir"

( Surah Ar-Rum : 21 )
sekali lagi sesi men-tayang gambar-gambar perkahwinan.. akceli majlis ni berlangsung awal bulan lepas, 07/03/2009 bertempat di kediaman family nurul di ipoh.. disebabkan gambarnya lambat diterima, maka proses meng-upload dalam blog ni lewat gak la.. erm, sorry kepada kengkawan yang x sabau ingin mentengok gambar2 ni ek.. sorry yer...
baiklah, mari kita mulakan aktiviti men-sidai wajah2 cun...


sila mulakan dengan gambar yang pertama..


pose sblm akad nikah... cam berjanji lak pkai kale pink.. bertempat di masjid pengkalan, ipoh.. ber-tok kadi- kan oleh ayah izi..



ops, nape nangis-nangis nih nurul.... ssedez ker???
erk, sapa nak jawab soklan saya?? npe pas akad nikah pengantin pompuan mesti nangis ek???
ops, bukan mesti.. correction.. kebanyakkannye..


debaran menunggu... aiks, sapa yang berdebar sebenar eyh? pengantin ke pengapit.. HOHOHO.. sempat gak berposing.. padahal, kompang dah berbunyi...


oke.. sekarang pengantin sudah menjadi sepasang.. sila fokus kepada cik adek berbaju hijau itu.. wah, comelnya... nak dara sapo la tuh!!! HAHAHA... ayat perasan dariku...


saat di atas pelamin... alamak, asal la cameraman nih x fokus kt pengapit dia.. huish, geram tul..!! potong gaji nnt baru tau... Ops, lupa nak kenalkan.. pengantin lelaki tu namanya kamarul ariffin.. pengantin pompuan tu lak, nurul hazlinda..



tiga dara pingitan... dari kiri, syikin, dahlia dan noni... kengkawan skola rendah ku..

and next...

jeng.. jeng.. jeng...!!!!
da last one.. gambar penuh kontroversi..


saat pengantin sibuk melayan saudara mara, si pengapit menjalankan aktiviti bersama.. hohoho... knalkan inilah kekaseh baru saya..


ops... sila abaikan ayat sebelum ini kerana ayat tersebut adalah auta semata-mata..
abe, mintak ampun abe.. mintak ampon...........!! adek gurau aje... ni adalah adik kepada pengantin lelaki.. erk, sapa nak kenal?? sila angkat kain... HAHAHAHA....

kite upload satu lagik picture di atas pelamin bersama teman sekolah rendah..
from left : izi, ipin, nurul, urie..
dudok di kerusi empuk : fidah & linda..

13 comments:

syareena said...

yeke lps akad nangis... asal akak lu x pun hehe

Anonymous said...

hai meh??? asal overall time saya attend majlis akad, dorg nangis. just sorg aje tak..

Ombak said...

GAMBAR 1 : ermm..duk posing2 dalam masjid ye..

GAMBAR 2 : ingatkan lap peluh sbb panas td..huhuhuhu

GAMBAR 3 : muke pengapit yang nampak berdebar tuh..padalhal dah byk kali dah jadi pengapit tuh..hihihik..

GAMBAR 4 : gambar pengantin tu berseri2 je..asyik senyum je..mungkin tak panas kot sbb di payungkan..tapi muke yang pengapit tuh..masam je..ke panas..huhuhuu..

GAMBAR 5 : Selamat Pengantin Baru kepada Mereka Berdua

GAMBAR 6 : posing sbb lapo tuh..hihihik..

GAMBAR 7 : kontroversi ek...versi ke berape nih..hihihihik..elok2..nanti pengantin jolok dgn keris tuh..hahaha

SRISUFI said...

Alhamdulillah.

ucapan selamat pengantin baru buat mempelai ye dik.

Kamu pula apa perkembangan? Hehehe
siapakah jejaka berbaju hijau sedondon itu ye?

mari kongsikan cerita itu.


;)

SRISUFI said...
This comment has been removed by the author.
LiLacFlA said...

wah seronoknya kahwin! eh pembetulan, seronoknya pergi kenduri kahwin.

sejak di u dah tak pernah pergi kenduri kahwin da.

riana said...

syareena - kakak u tersangat sonot tu, dats y dia x nangis.. hihik..

ombak - wah.. komensssssssss... HOHOHO.. pengkomen terbaik wa cakap lu beb...!!

kak sufi - akak, saya xde berkembang la.. huhu.. dok camtu aje.. dak baju hijau tu adek pengantin lelaki.. saya pon x knal dia kak.. on dat day 1st time jmpa..

lilicfia - dulu time saya tgh study pon jrg x majlis kawen2 nih.. klo kua order WAJIB pegi, balu la dok terkedek2 bersiap.. HAHAHA..

Anonymous said...

gamba kontroversi la sgt. tah pape.

Anonymous said...

gamba kontroversi la sgt. tah pape.

S I Z U K A said...

ada tag tuk anda!

Ombak said...

mak bapak wa cakap..kalau nak komen..kena komen 1 by 1..hhahahaaha

nuha_zuam said...

cik kak yg baju hijo yg sdg duduk di kerusi empuk tu bile pulak nak jemput sy jadi pengapit untuk diri anda????

rianafatiha said...

sizuka ~ ada tag?? huhu.. hutang dlu noo.. hihik..

nuha_zuam ~ weh, asal lnda lak.. ko la dlu.. lnda volunteer jd pengapit ko.. nak x? haha..