Friday, January 23

pengalaman


assalammualaikum..
lama rasanya tak meluangkan masa berpeleseran di hadapan laptop kesayangan nih... bila dah mula berkerja camni la jadinya...
bersempena dgn cuti tahun baru cine ni, saya pon ber-hurray lah dengan gembiranya... HURAYYYY.... cutiiiiiiiii...........!!!
igt budak2 je ke yang sonot time cuti skola? cikgu lagi sonot tau.. HAHA..
dari awal sesi persekolahan aritu, saya agak ke-busy-an.. alhamdulillah, so far dari hari ke sehari dpt menyesuaikan diri dlm dunia pekerjaan.. wah, ayat...!! HUHU..
first week masuk school, fuh...!!!! penat....!! macam2 kna wat... maklum la first time katakan.. time praktikal dulu, xde la rsa beban noo... kire time tu, leh goyang2 kaki gak la.. ni bile dh stat posting, baru la trasa... hah, amek kau..!! baru kau tau langit tinggi rendah... HAHA...
uish, jangan salah anggap.. ni bukan ayat penyesalan dariku.. HIHIK.. saje gimik aje tuh.. ops, sebelum ber-story dgn lanjut.. meh la saya citekan serba sdikit pasal skola tu.. akceli skola tu dulu2nya mmg ramai orang melayu, tapi tah cne skg ni lain lak jadinya.. leh dikatakan 90% orang cha-ya-nun-alif.. so, pentadbiran tertinggi memang di bawah naungan kaum dorg la.. pengetua, PK hem.. tapi, alhamdulillah, pentadbiran oke, cikgu2 pon besh.. byk yg bg tunjuk ajar.. dan yg paling penting, skola ni x jauh dari umah saya.. HAHA.. so, pasal tempat tggl mmg x jadi problem la.. balik dr skola, perot lapau x jadik hal... mak dah sedia sume.. tggl makan aje.. HIHIK...
next, mari kita ber-story tentang anak2 didik lak.. mereka terdiri daripada budak2 form 3 dan form 4.. subjek yg perlu diajar, math dan add math.. ops, correction.. de jadual br dapat pagi td.. so, pas cuti nih, kna ngajo math, add math dgn PJ lak.. hah sudah...!! lagu mano den nak ngaja PJ..
kelas yg sy dapat tu de yg kelas sains, prinsip akaun, seni, dan de satu kelas paling akhir.. masa first day ngaja kelas terakhir aritu, mmg meng-tensen-kan.. tak dengar kata tul.. cakap english x makan saman.. cakap melayu x bpe nak faham.. huh, memang pening2.. tapi sekarang nih, oke la.. alhamdulillah, sedikit sbyk dah dapat cara nk manage dorg.. kengkadang rsa terhibur dgn dorg nih.. tahla.. tatau nape.. tapi oke la.. dorg ni suke kena byk puji2.. bagi galakan.. yang paling penting, rasa kepuasan bile dapat ajar budak yang sebenarnya ada potensi nih.. tambah lak klo bagi ilmu baru, dorg leh faham, dapat jawab dgn betul.. bukan saje dapat tgk dorg sonok, kite pon rsa puas.. tapi yg sakit ati tuh de gak la kategori budak2 yang datang skola sebab terpaksa.. terpaksa berskola smpai abes spm.. so, kategori ni le yang menyusahkan.. suke wat bising, tido dalam kelas.. yang peliknya, x penah lak ponteng skola.. tapi malas belajar.. HUH...
ops, panjang pulak karangan saya malam nih.. HIHIK.. erm, tiba saat bantalku dipeluk sudah.. sekarang ni suke tido awal.. dats y cam xde masa nk meng-online cm dulu..

1 comment:

Ombak said...

as'kum..ermm...takut bukan buak tu tak paham cekgu lnda cakap bahasa omputih..tapi takut bahasa omputih cekgu lnda tu mcm bahasa perancis..hihihihihik..camne udak2 nak paham..huhuhuu