Saturday, December 5

walimah

Assalammualaikum.. hye sumer..
SPM da abes, so.. nikmati la cuti anda sepenuhnya... awal bulan depan da nk start keje.. huhu..

Okies, seperti yang dijanjikan entry kali ni akan berkisar tentang cerita perkahwinan.. yang berkahwin akan bergembira dan 4 those yang tak berkahwin akan menunggu bila saat dia akan berkahwin.. haha.. cam ayat perli je..


Cerita kahwen yang PERTAMA :

29 DISEMBER 2009,
Selayang, Selangor


siti nuraini mukhtar selamat menjadi isteri kepada firdhause a.k.a abg kepada bekas student sy semasa praktikal.. haaa...
pelik juga la cne si aini leh terlekat dgn firdhause tu.. padahal, masa tgh praktikal dlu, aini penah gtau..

" ape barang cari suami orang ipoh.. dah la kat ipoh xde mende.. setakat jusco dgn ipoh parade aje.. "

huh.. sekarang amek kau.. kau dah bersuamikan orang ipoh.. haha..
tula.. Allah dah tetapkan jodoh kita sejak kita lom keluar dari perut mak lagi kan.. walaupon, kita xnk ke tak suke ke.. klo dah tu yang tertulis camtu, nak taknak kena la kite terima.. ye tak..
hurm.. lagi satu.. kepada kengkawan yang seangkatan yang masih mencari jodoh tu, sabau... sabau.. I'Allah.. cepat atau lambat, jodoh kita akan sampai..

ok, berbalik kepada cerita aini tadi.. erm, saya hanya sempat pergi majlis kat ipoh je pada 5 dis.. sempat la berborak2 dengan ex-student.. cam biasa soklan cepu gangsa pasal kawen mesti ade.. huh... sabau linda.. sabau...

ni satu nye pic yang sempat di snap sebelum balik..

back from left :
linda, eliz, kak fuxa


Cerita kahwen yang KEDUA :

majlis pernikahan ul-husna & faiz

11 DISEMBER 2009,
Alor Setar, Kedah


jumaat, 11 disember.. kami bertolak dari ipoh kul 9 am.. 3 buah kereta yang diketuai oleh pakcik izham.. wah, cam rombongan pengantin lak.. padahal kami datang tuk memeriahkan majlis je.. hihik..

laluan perjalanan kami ikut Gerik sebab nak singgah umah sikin kat Baling.. pastu terus bertolak ke Alor Setar.. sepanjang perjalanan kami tak stop mna2 sebab cik zie dah sediakan mknn.. so, makan dalam kereta aje la..

ops, lupe.. de satu cerita best.. kereta sikin kena tahan polis.. cuak jugak la.. mana taknya.. kat highway ke alor setar, pakcik memang dah pecut.. liza lak, follow aje pakcik.. sampaikan de kereta ronda polis pon dengan slumber liza potong.. hihik.. ( dia takut gak sebenarnya.. tapi nak follow pakcik nye pasal, takut sesat katakan ) den.. sikin lak beraksi.. konon2 nak potong kereta ronda polis tu la.. den.. lepas.... okey la tu kan.. sekali polis tu follow balik.. siap suh sikin ke tepi lagi... haaa... sudah...!!! ingatkn nak kena saman sebab terlebih had laju ke apa ke.. tup2.. polis tu tegur pintu kereta tak tutup rapat.. haha.. sabau aje lah...

2.15pm kami smpai depan masjid tempat dorg nak bernikah.. pengantin pon lom smpai lagi.. hihik.. kami yang exited..

alhamdulillah, sekali lafaz, cik husna dah tukar title pn. husna... kire ni 2nd time sy ettend majlis pernikahan.. tul la.. dengan lafaz tu, automatically sumer dah bertukar.. dari anak dara, jadi isteri orang.. dari pegang tanggungjawab sbg anak sekarang dah tambah tanggungwajab sebagai isteri.. hurm.. bila fikir2 balik.. cam tak ready aje tuk sumer tu...

erm, apa2 pon.. tahniah la tuk husna & faiz yer.. linda doakan semoga korang diberkati Allah, dan berbahgia hingga akhir hayat..

sesi bergambar selepas akad nikah..

suka la saat nih.. hihik..
alamak, bila nak dapat rasa cam ni ek.. tttuuuuuttt.. +----+


gambar atas : rombongan dari ipoh

majlis persandingan 12 disember 2009


rombongan dari ipoh yang kecoh giler...






aksi nur kasih special.. haha..

kami berada di kedah 3 hari 2 malam, dan selamat sampai ipoh, ahad 9pm.. penat memang penat tapi best la.. selain pergi kenduri, kami sempat la singgah Pekan Rabu & Bukit Kayu Hitam tuk menghabiskan duit.. hihik..


Friday, November 20

cuti sekolah...


alhamdulillah.. dah pon masuk musim cuti sekolah..
huraaaaaaaaaayyyy..!!
:pompom:
dapat bersorak dengan penuh perasan gembira, berbahagia, bersenang hati sekali dan berkali-kali.. sungguh happy rasanya..
013
bila musim cuti sekolah maksudnya bebudak sekolah bercuti... bila bebudak cuti, maka cikgu2 sekolah pon akan bercuti.. maka, dengan itu, saya pon bercuti.. haha.. cuti-cuti malaysia...!!

erm, pejam celik pejam celik.. 10 november hari tu, genap setahun saya mengajar.. cam tak sangka lak.. huhu..
tapi cam best gak la dh keje camni pon de macik2 pakcik2 kengkawan mak ayah yang tanya.. " anak yang ni sekolah form brape??"
p/s : soalan dituju memang khusus untuk saya.. ye.. untuk saya..
cam biasa, bila mendapat soalan yang berbentuk humor seperti demikian, saya akan terdiam sebentar dan tersenyum.. huhu..
:look:

ok.. tamat sudah set induksi.. haa, amik kau.. set induksi yang tah hape hape je..
kita mulakan cerita untuk kali ini...

cuti sekolah kali ni saya dipertanggungjawab untuk menjadi pengawas peperiksaan SPM di salah sebuah sekolah kat area ipoh juge.. erm, nak kata dapat cuti panjang tu xde la..tapi at least terisi la juge cuti saya dengan aktiviti berfaedah.. iyer.. memang berfaedah..
mengawas peperiksaan sama diibaratkan seorang model yang akan berlatih catwalk.. berjalan dengan penuh perasannya.. haha.. kalau turn jaga paper yang sejam tu kire orait lagi.. tapi bila kena 3 jam.. huh.. memang petak kepala.. dah la mata mengantuk.. bosan lak tuh..

first day exam, paper BM 2.. saya agak kagum dengan kebolehan students ni membuat karangan.. memang betul2 kagum pada a few chinese student yang pandai mengarang ayat.. dah la ayat power mengalahkan saya, essay dorang siap dengan pantun2 lagi.. yang paling saya terpegun tu, siap gunakan kata-kata hikmah dari tokoh arab.. iskh2.. memang salute lah.. tabik spring kat korang...!!!!

erm, sepanjang cuti kali ni selain dari mengawas spm, cam biasa hobi saya tetap akan diteruskan.. selain baca novel ( sekarang sudah pandai beli novel 2nd hand kat novelhut, gile jimat.. tapi best sebab novel pon ok lagi.. ) dan menjahit manik pada baju2 kurung.. dis week aje dah siap jahit manik kat 3 pasang baju.. huwaaaa..!! giler hantu manik minah nih...

sepanjang bulan hadapan, setiap hujung minggu akan ada sahaja jemputan kahwen.. so, mungkin next entry saya akan membawa anda ke sebuah lagi cerita perkahwinan.. erk, habislah kalo camni.. setiap kali kengkawan kawen, setiap kali itu jugalah saya berkobar2 untuk berkahwen.. haha.. tapi takla desparate sangat sampaikan tak agak2 ingin duduk di pelamin sambil tersenyum malu-malu.. tapi sesungguhnya macam ada perasaan yang agak best yang takleh nak dicakap.. haha.. amik kau.. bila dia dah cakap pusing-pusing lagu ni bek takyah cakap.. bek kau mainkan saja lagu kat radio tuh.. huhu..

tamat cerita di sini.
habis entry.
sudah boleh tido..!!
009
BEST OF LUCK tuk student yang menduduki SPM..

Sunday, November 1

kursus induksi

salam muhibah salam satu malaysia..

aceceh.. ni terkena simptom berita TV1 la ni.. tuuuuttt...

erm, sehari selepas selamat menjalankan tugas sebagai pengawas PMR, saya telah dipanggil untuk menjalani kursus induksi.. aik.. ayat bahasa Melayu secara betul la.. bagus2 teruskan usaha..

kursus induksi dijalankan di Coral Bay Resort, Pulau Pangkor.. 2 minggu beb.. so maknanya 14 hari menapak di pulau putera duyung tersebut..

ni first time saya menjejakkan kaki di pulau pangkor.. excited gak la.. huh.. nama je orang perakkan.. hahaha.. tapi tula.. nak dijadikan cerita, sekolah saya hanya hantar saya seorang aje tuk induksi kali ni.. so, memang perasaan yang tiada perasaan yang dapat digambarkan pada lensa kamera, dengan kata-kata.. haa amik kau, ayat petala langit.. sepanjang perjalanan rasa agak cuak, berdebar.. ayah lak saje je dok ngusik ( mengusik ).. ade ke dh smpai pekan lumut, dia lupa nak masuk junction mana satu nak pi jeti.. siap kata kita dah sesat... huh, time tu mmg la rsa nak bukak pintu keta, nak tahan bas je.. huhu.. saje je tau.. dah la anak dara dia ni tak tentu hala perasaannya.. sebenarnya bukan sesat pon.. ayat ayah je terlebih hiperbolasepak..

sampai jeti, cam jeti tu family dia punye je.. huh.. tau2 terus nak naik feri.. apala punye diri cik linda oii.. ade ke terlupa nak beli tiket dulu.. memang tak tentu hala tau petang tu.. so, berpusing la balik masuk tempat beli tiket.. RM10 tiket pergi balik.. so, satu hala RM5 la..

smpai je jeti, bas pun dh ready.. eyh, bile masa lak bas lalu kt laut.. huh, alam ghaib mana ko pergi ni cik linda.. bukan bas, feri lorrr.. lepas salam mak ayah, eisha dgn afiq.. konon2 merajuk sb kena usik tadi la ni, terus masuk dalam feri kecik.. nasib bek xde adegan air mata cam citer spektra TV3.. maklumla anak dara dah lama x keluar dari ipoh.. haha..

aik, apsal entri kali ni cerita terlalu detail??? hurm, xpe la.. kita sambung semula..

dok dalam feri, tak putus2 doa dibaca.. takot siot..!! nak mandi tepi laut pon takot, ni pulak nak meredah lautan.. aceceh, ayat kau ni melampau la linda.. macam la kena berenang pon.. huh..

dalam dok tggu feri nak gerak, dapat sms dari eisha..

"akak, tadi eisha jumpa kak wahida, dia pon kursus sama akak jugak..."

Ya Allah, bestnya dapat sms tu...!!! barula rasa seronok.. At least ade yang kenal.. pe2 jadi senang la.. klo ade some1 yang amik picture saya time tu mesti nampak mata ini berkaca2 kegembiraan.. wa cakap luuu.. hilang rasa cuak, berdebar tah apa2 tadi tuh.. hihik..

Alhamdulillah, pas stgh jam dalam feri, selamat sampai kat Pulau Pangkor.. tunggu kak wahida.. naik van sama2 dia p resort.. cam best je flow cite ni kan.. ade xcited, ade x best, ade best.. tapi tula, dalam hidup ni, kita tak dapat nak jangka ape yang akan berlaku kan?? hehe.. ni ayat novel mana pulak dah termasuk dalam kepala hotak tah la..

saya stay sebilik dgn kak wahida.. ops, lupe nak gitau.. kak wahida ni senior saya kat UPSI.. kenal masa wat Rancangan Orientasi Sekolah ( ROS ) kat sekolah rendah 2 tahun lepas.. dia pon merangkap mak sedara kepada kwn abg saya.. erk, betul ke ayat nih? pempaham sendiri la yer.. huhu.. erm, kirenya xde la rapat noo tapi ok la..


scenery dari tingkap bilik

kami stat berkampung kat Coral Bay hari Khamis, 15hb Oktober.. semua de 80 peserta.. 20 lelaki, 60 perempuan.. malam tu de sesi taklimat pendaftaran la.. Jumaat, 16hb Oktober, pagi dah start aktiviti.. pagi petang sampai malam.. aktiviti berkumpulan.. macam2 la kena wat.. siap terpaksa wat group yang ade saiz kasut yang sama, den tukar.. so, every1 akan pkai kasut lain-lain la.. huh, mmg first time in my life pkai kasut cam gini.. rugi lak tak snap picture dat day.. haha.. tapi kan really anjoy da games.. sabtu petang, last aktiviti.. still grouping activity.. rasa cam hadiri family day lak tau.. jadi cam bebudak berambat ( berlari ) sana sini nak kumpul markah punye pasal.. kitorang kena bina huruf, bentuk dari kadbod yang dorg sediakan.. haha.. mmg best la..

Ahad, 17 hb Oktober.. dapat pelepasan.. rehat............!!!
Lagipon hari tu Deepavali.. mmg cuti la.. so, time tu la amik kesempatan round Pangkor yang comel lottey tu.. kami berlima sewa van, pusing Pangkor.. kami dibawa pegi pantai Teluk Nipah.. cantik la.. mmg air laut dia membiru campur hijau gitu.. romantik giler la klo dapat berlari-larian di gigi air bersama suami.. siap main percik-percik air.. haha.. melampau la cik minah ni berangan.. ok, enough linda.. nanti mak terkejut lak anak dia dah gatai nak berlaki.. haha..

time kitorang sampai tu ramai yang tengah berendam.. kitorang tak de niat pon nak mandi2.. haha.. bukan xde niat, padahal takot.. ops, correction.. bukan kitorang yang takot, hanya penulis blog ini sahaja yang penakot orangnya..


dikelilingi kakak-kakak..
dari kiri kak huda, adek comel ( perasan jek ), kak ita & kak zihan..



pastu, kami pi area Teluk Dalam.. kat situ ade Airport kecik.. lagi, pergi mana lagi ek.. erm, lupa nak gitau.. laluan jalan kat situ kecik aje tau.. nak drive pon takut.. dah la uncle van tu bawak van cam nak masuk F1.. Huh..!! sabau je la.. dah la jalan kecik, lalu area cerun bukit, tepi laut lak tu.. alaai.. memang menguji keimanan la uncle nih..

kami stop kat kilang memproses ikan.. eyh tul ke nama nih.. ala, kire kilang kerepek ikan tu la.. tah nama ape lupa dah.. kt situ sempat la kakak2 memborong... si adek yang comel ini beli sket2 je.. hihik.. next, kitorang de stop kat the dutch fort, teluk gedung.. kota belanda yang agak unik..


lagi, kitorang stop kat Foo Lin Kong Temple.. just berhenti sat je sebab kakak2 ni dah penat noo katanya.. time tu pon dah tengahari.. panas terik lak tuh.. klo ikutkan saya, dah lama turun.. dapat snap 2, 3 keping picture pon jadi la.. tapi nak wat cne.. dorg xnk trun. ikut je lah.. huhu..

sebelom balik resort tuk lunch, kami singgah kt pekan pangkor.. ek elleh.. mmg kecik la.. besau lagi pekan tg. malim.. huh, tg malim besar ke...?? haha.. tapi ok la.. majoriti chinese kt situ.. nak cari malay, area teluk nipah ramai..

ok, stop cite tuk hari ahad..
18hb - 26hb oktober.. sepanjang hari aktiviti penuh.. nak rest pon, petang, tgh mlm.. tu je.. huhu.. aktiviti mendengar taklimat, mentengok telatah cikgu2 dalam dewan masa sesi taklimat.. dan paling best sesi melayan kehendak selera yang agak luar biasa sejak berkampung di Pangkor nih.. haha.. tula keje seharian saya..


dgn kak wahida dalam dewan tak tak ubah cam peti ais.. sejuk..........!!! tapi nak amik gambar punye pasal, sanggup bukak sweater tu.. hihik..


aksi kakak2 kepenatan menahan ngantuk masa taklimat malam..


petang2 klo yang rajin2 tuk dorg berendam la.. saya??? huh..

cite bab makan.. 6 kali sehari.. cam dok asrama lak saya rasa.. huhu.. tapi ok le.. makanan byk variety.. memang rsa cam dok umah la.. tapi lauk2 still xleh lawan air tangan mak saya tau.. huh, betul ma...!! tapi, for teacher2.. ops, dalam english nk menunjukkan bilangan yang ramai/byk kena tambah "s".. so, mana ade perkataan teacher2.. takpelah.. pempaham sendri la yek.. for teacher2 yang single, yang x stay dgn family, bagi dorg mknan kt sini mmg heaven la.. mna taknye.. nak dibandingkan dengan makanan kt kantin yang biasa dorg tapau bawak balik.. memang beza la beb.. haha..

erm, lagi nak story kat u'all pasai public speaking.. kitorang diwajibkan bercakap di hadapan berdasarkan tajuk2 yang telah ditetapkan.. masa yang diberi cuma 4 minit.. huh, memang la xde masalah tuk kami kaum guru2 ni bercakap.. memang dah tu keje kami kat sekolah.. tapi tula.. bila masuk bab penilaian.. ada markah, ada orang menilai.. mula la cuak.. cam la sebelom ni tak penah bercakap kat atas stage masa perhimpunan.. huhu..

tajuk yang diberi macam2 tajuk.. dari isu pendidikan, isu moral & etika, kejiranan, bab kursus kawen pon ade juga.. haha.. ingat lagi tajuk tu, ckgu mior, kawan abg saya yang kena berucap.. hihik..

ikut namelist, saya peserta ke 60.. kena nilai hari jumaat, 23hb oktober.. dapat tajuk pendidikan jarak jauh a.k.a PJJ.. alhamdulillah, berkat pengalaman tak sampai setaun jadik ckgu, saya dapat bercakap dengan baik.. iyer.. tak tipu..!! tak caye sudah.. haha.. 1 minit yang pertama agak cuak, masuk minit yang kedua sudah boleh bernafas dengan baik.. masuk minit ke3 sudah punye keyakinan sebab dh mula angkat2 tangan menggayakan jari yang runcing.. dan alhamdulillah dapat akhiri ucapan dengan jayanya.. huhu.. credit tuk kak ramlah yang curi2 amik video time saya berucap.. tapi ok la.. leh wat kenangan.. hihik..

2 hari sebelom exam, kami de dinner.. makan lagi.. hihik.. mlm tu setiap kumpulan kena wat persembahan bertemakan 1Malaysia.. ada group yang berlakon, menyanyi, bersajak, menari, siap dengan main silap mata pon ada.. hebat2 jugak ckgu2 dari Perak ni tau.. haha.. yang best tu part silap mata la.. siap 2 kali perform.. ketua pen. pengarah JPN perak yang mintak ulang tayang.. haha..

Group saya wat bacaan sajak dengan nyanyian lagu kumpulan U'kays - Bila Diri Disayangi

lupa nak kenalkan.. hi la ahli group saya.. group 3.. kumpulan Perrgghh...!!


berdiri dari kiri :
zuhaimi, fazley, saya, kak ku, kak asmat
duduk dari kiri :
cheah, kak musfirah, kak lela, letchimy & kak wahida


ni time makan tu.. dorg wat ikan pari bakar.. saya tak makan ikan pari.. huhu.. tapi naseb bek de ayam bakar jugak.. best..


time ni group kitorg present.. cam group nasyid lak.. haha..


yang ni lak group ckgu2 yang menari.. hihik.. siap 3 tarian tuh.. tarian melayu, tarian cina, tarian india... mmg ikut tema tul...


Khamis, 29hb Oktober, last day kitorg kat sini.. pagi kul 9 start exam.. objective question, within 40 minutes, answer 40 questions.. lagi satu paper, paper essay.. 2 1/2 hours.. huwaaaaaaa...!! mak, dah lama akak x jawab exam..!!! siap kena wat essay lagi.. bahasa melayu akak dah la bagus sangat2.. giler la.. bukannye study pon.. msa exam tu, pakai hentam aje.. Hopefully dapat score dgn jayanya la walaupon pakai hentam saje.. Aminnnnnnn..!!

Sebagai kesimpulannya.. aceceh.. cam nak menulis karangan lak.. haha.. kursus ni walaupon agak memenatkan otak, kepala, kaki dan seluruh anggota badan yang lain, saya rsa enjoy jugak la.. dapat kenalan baru, dapat jumpa kakak2, abang2 senior.. erm, apa pun.. alhamdulillah saya dah selesai kursus induksi.. for those member2 yang lom lagi tu, sabaq noo.. I'Allah akan sampai masa nnt..

maka, dengan ini, saya sudahi karangan berbaur cerita berbentuk pengalaman yang sangat panjang lebar berserta gambar2 menarik ini.. kalau la spm korang tulis essay macam nih.. confirm lah.. A++++++++++++.... haha..

sampai jumpa lagi tuk next entry.. Wassalam..

salam sayang dari :



Tuesday, September 29

gathering oh gathering

Pada tarikh 26 September 2009, bertempat di umah ckgu siti rodziah, kami berkumpul lagi.. aceceh.. cam ape ajer.. kami dengan jayanya dapat ber'gathering' & ber'hari ghayer' bersama ckgu siti..

untuk pngetahuan kengkawan blogger sumer, cikgu siti merupakan cikgu kami masa darjah 4 sampai darjah 6.. bila ramai2 dah berkumpul cmni macam2 la citer lama keluar.. hihik.. best tul...

antara tetamu kenamaan yang hadir termasuklah saya selaku ajk khas kaum muslimah.. akceli ramai lagi yang nak datang tapi x dapek nak datang sebab terpaksa balik awl.. yela2 massing2 nak kje, study.. len la saya.. dok kat ipoh ni jek.. penjadi penduduk yang teramatlah setia.. haha..

erk, sudah.. tamat di situ.. lagi yang hadir.. ada en. izzi, pak loyer selaku pengerusi majlis.. en. syed, taukey minyak.. en. herry yang hadir bersama bakal isteri beliau.. huhu.. jgn marah ek... lagi, ada en. hanafi, en. yeop & cik rafidah yang turut sama meluangkan masa berjumpa & beramah mesra dengan ckgu ct..

untuk pengetahuan kengkawanku tak tak berpeluang pegi menziarah ckgu siti, alhamdulillah ckgu dalam keadaan yang sihat walafiat sekarang.. lagi, korang nak tau.. hari msa kitorang berkumpul kt umah ckgu tu, rupa2nya hari tu birthday dia tau...

haaaaa.. amek nih.. saksikan wajah2 retro kanak-kanak ribena yang chomel2 ini bersama ckgu siti... gambaq ni msa kami melawat mana tah.. luper dah.. time tu darjah 6.. hihik..

erk... de sapa2 yang cuba teka yang mna satu saya...????



okey.. ni lak.. gambaq2 msa berghayer kt umah ckgu siti..



meh saya kenalkan kengkawan lama..
yang berdiri dengan gagahnya di belakang :
dari kiri : hanafi, herry, yeop, syed, izzi
yang duduk secara maintain chomel :
dari kiri : rafidah, cikgu siti & saya..





bergambaq bersama bakal ehem2 herry.. hihik.. si kecik tu bernama ain.. anak bongsu ckgu siti..

Monday, September 21


SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN





Segala salah dan silap harap di maafkan.. terlanjur kata dan perbuatan, pohon diampunkan




Monday, August 31



:mCamera: SALAM KEMERDEKAAN KE 52 :mCamera:



:mKanta::mKanta:

Thursday, August 20

lao shi...

lao shi...

ermm.. rsa terharu.. rsa seronok.. rsa besh la..!! dari semalam dah dapat surprise dari students saya.. tong xue men, u'all memang wat saya terharu..

mna taknya.. pas sesi kursus yang saya jalankan tuk cekgu cekgi form 3 cam yg saya cite dlm entry seblom nih, saya trus masuk class.. 4AI.. double period.. ikut lesson plan, sy nak ajar pasal trigo.. stat intro saya relate dgn trigo msa Form 3.. Cne nak cari sine, cosine, tangent.. yang peliknya.. stat dari saya enter da classroom, budak2 tak reti dok diam.. aik, asal cam laen macam aje dorg nih.. saya suh dorg pay attention, tak reti2 diam.. memang pelik..
:what:

sebelom nih, pantang tgk saya jeling, confirm kecut perut.. ni siap si monitor tu berjalan sana sini.. tadi rsanya dah baca seblom masuk class..
Doa pelindung.. ( baca al-fatihah seblom masuk class ) huhu.. pas saya senyap beberapa minit, dorg kembali senyap.. tenang cam biasa.. so, saya ajar balik la.. tengah dok syok mengajar, class sebelah lak macam berperang.. punya lah bising... saya pon melawat la tapak.. sound sket2, balik class semula.. elok je saya enter class tadi, sume orang berdiri.. saya lagi heran.. setahu saya, masa de lagi 1 period..
tibe2, sume satu class nyanyikan lagu birthday...!!! Ya Allah, wahai anak2 muridku.. siap ade eskem.. 2 jenis lagi.. So, apa lagi.. dorg masing2 mai depan..
lao shi, hepi birthday..



Si monitor, Ah Shong yang berjalan ke hulu hilir tadi... *merupakan pelakon utama dalam sitcom mereka sat tadi..*

cekgu yang sedang menikmati eskem coklat...

erm.. pas abes je class 4AI... next class trus masuk 4 Science II.. plan nak ajar subtopic yang sama gak.. kat class ni, nma je class science tapi nakai ( nakal ) nak mampus.. ade ke patut kata arini saya cantik, so.. tak payah belajar ye ckgu.. mmg hancus tul la budak2 nih.. tapi saya selaku cekgu yang amik kesah pasal masa depan pelajar tetap terus menjalankan tugas.. haha.. cam bagus je cekgu nih..

alhamdulillah, first period berjalan dengan baik.. bell bunyi menandakan tamat first period.. saya pon suh bebudak keluarkan exercise book.. salin soalan yang saya tulis kt whiteboard.. saya pon memulakan acara menulis la.. tengah saya dok menulis, bunyi bising cam kat pasar malam.. ala2 orang tengah bargain beli barang gitu.. saya pon memusingkan badan tuk men-tengok apa yang bebudak nakal tu buat.. sekali saya pusing, Ya Allah.. nak tau apa yang saya nampak..???? ada 2 bijik kek atas meja cekgu.. patutla sume bising.. nak bagi signal kat saya rupanya...!! den, dorang terus nyanyikan lagu itu.. yer.. lagu omputih tuh...!!!

ishk2.. sekali lagi surprise yang mendadak.. memang men-terkejut-kan jiwa dan raga saya.. memang tak sangka langsung yang budak2 ni akan wat cmni tau.. sebab pe saya tak sangka.. sebab, birthday saya 20/8.. tapi dorg wat sume ni 19/8..

001 aksi cekgu yang terharu apabila mendapat surprise berupa 2 bijik kek.. 001
pemotong kek yang mengaplikasikan pengetahuan math mereka.. siap tnya camni lagi "teacher, satu potong mau brape angle..??"

students 4 Science II.. tengkiu guys...!!! i love you so much...!!!
yang ni pulak.. antara hadiah dan kad yang saya dapat msa 20/8/09... antaranya ada jam, brooch yang cantek, set pen siap dengan liquid paper, picture frame, book mark, dan yang paling spesel hand make card dari students class saya.. 4AI.. ni la card nyer.. besau lak tuh.. 005


bila ingat2 balik, ada makna dorang bagi present tuh sume..
:look:satu... pasal pen.. saya slalu mintak pinjam pen kat dorg.. yang slalu jadi mangsa student yang dok depan meja ckgu la.. haha.. bkn xde pen, tapi kekadang tertinggal kt staffroom..
:look:dua... pasal brooch.. everyday biasanya saya akan pkai brooch love fovourite saya.. dah saya suka.. mestila saya pkai kan.. maybe dorg ingat saya tak tukar2, dats y dorang belikan yang baru kan.. hihik..
:look:tiga... pasal jam.. jam yang saya pkai skg ni merupakan jam yang saya gunakan sejak 3 tahun yang lalu.. so, agaknya cne rupa jam tu kan.. yer.. mmg x cantek la.. seblom ni ade gak yang tegur suh saya beli yang baru, tapi saya takmo..
013so.. moralnya kat sini.. kepada cekgu2 outhere yang terasa nak hadiah tu.. wat2 la takde pen.. pkai jam buruk2.. pkai brooch yang sama je.. untung2 dapat present cam saya.. HAHA.. 013


dat day tul-tul hepi la.. students yg saya x ajar pon mai datang staffroom wish birthday.. alahai, korang menyebarkan maklumat ke...??

Anyway.. xie xie ni tong xue men..!!!