Thursday, December 11

♥ jalan-jalan part 2 ♥


Alhamdulillah, hari ini, saya bersama keluarga meneruskan lagi program jalan-jalan.. Destinasi hari ini adalah di Grik, Perak.. melawat kediaman rasmi Macik ( sedara sebelah ayah ) di Felda Bersia.. dan juga kediaman pakcik ( sedara sebelah emak ) di Pekan Grik.. walaupon agak kepenatan, tapi apa yang penting ( INGAT : perlu dibaca sama seperti sebuah rancangan tv kanak-kanak.. HAHA ) hubungan kekeluargaan perlu dieratkan.. Ya, memang itu tujuan mak ayah.. ingin memperkenalkan sedara maranya kepada kami.. dan memperkenalkan kami dengan sedara maranya.. Huhu.. Dengan alasan " sok lusa silap-silap sedara sendiri pon korang tak kenai.." Dan kami sebagai anak-anak yang baik dan sememangnya baik menurut segala arahan yang dikeluarkan.. Apa pon, sapa la yang tak nak jalan-jalan kan??? hihik.. Yela, kalo bantah arahan, silap-silap kena dok sengsorang kat umah.. TAKMO.....!!

*-------------------------------------------------------------*
Selepas menunaikan solat isyak setelah selamat pulang dari mengisi masa berkualiti bersama keluarga, saya dengan bersenang dan bersuka hati menghadap blog sendiri dengan penuh kecintaan.. HAHA.. menceritakan tentang hari ini.. SUDAH..!! lagi?? erm, pe ek.. oke, kita cerita pasai malam semalam lah..
semalam, selain dari aktiviti merendamkan badan supaya kelihatan segar dan bertenaga, saya bersama keluarga telah mengisi masa berkualiti bersama-sama dengan me'nyumbangkan lagu.. memang betul-betul sumbang.. kedengaran yang agak sumbang dan memang terjadi kesumbangan.. HAHA.. sekali lagi ayat maut dariku..
ingin berkongsi suara-suara sumbang kanak-kanak ini.. sila la mendengar kesumbangan tersebut..

3 comments:

OmBak said...

kat grik kat mane ek ada karaoke??..g tido sane..boring gak sbb tak tahu nak p mane..kul 10 11 dah nak sunyi dah..huhuhuhu..

Ecah said...

oh jauhnya gerik, tp itulah tempat ecah membesar dulu dari baby sampai masuk tadika.. uk uk..

rianafatiha said...

ombak ~ time karaoke kt ipoh le..
ecah ~ ohh, ecah penah dok gerik rupanye...