Monday, November 17

♥ tag lagi ♥

Salam isnin untuk semua blogger... seperti kelaziman, setelah menge'tag' orang, kini saya telah di'tag' lagi.. alhamdulillah, skang sampai la peluang yang ditunggu-tunggu untuk menyetelkan hutang CIK ASLINA... nasib bek arini ader banyak mase untuk dibazirkan.. muahahaha... Arahan tag yang diterima adalah berbunyi seperti ini...:

*Here are the rules*
1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

mari sama-sama kita melihat pe jawapannye yer..
share 7 facts about yourself on your blog
*berkongsi 7 fakta mengenai diri kamu di blog anda*
ini adalah FAKTA yer... bukan AUTA
satu
mempunyai ketinggian 155cm dan berat 42kg.. sedang berusaha untuk menambah berat badan menjadi 45kg.. sering menggunakan bantuan high heel untuk kelihatan lebih tinggi dan anggun.. muahahaha.. uiks, minah perasan ni dah stat "perahsaan"..
dua
merupakan anak kedua dalam family.. merangkap seorang kakak yang agak garang dan juga merupakan kaki buli kepada adik-adik.. ERK... garangkah? of cos la beb.. sebab saya memegang LESEN "aku kan kakak".. hahaha.. tak caye tanya la Eisha...
tiga
saya merupakan peminat TEGAR eskem coklat mcD.. yummyyyyy...!! mmg besh la.. leh abiskan eskem tu sampai 2, 3 dengan sekali ngadap aje.. huhu.. jangan x caye lak.. ( hanya dia yang mengetahuinya) erk??? sapakah dia??? muahahaha... dats y gigi ni penah sakit dlu.. sampai berlubang ma.. terpaksa la sedekah kat dentist dekat rm150... huhu.. tu pun x serik-serik lagi..
empat
saya memang suke memasak tapi tak suke makan.. huh, cne tuh.. tapi tula kenyataannye.. aktiviti masak memasak memang dah sebati dalam jiwa, raga, bakul ku sejak berumur 12 tahun lagi.. suke try resepi baru, jadi x jadi belakang kire.. asalkan try... hahahaha...
lima
saya x suke bear tapi mempunyai koleksi bear2 yang tomel-tomel.. siyes, memang saya x suke bear.. pelik bukan? nak wat cane.. sume tu dari kengkawan dan peminat fanatik.. erk?? PEMINAT FANATIK?? huh.. sekali lagi pengakuan berani mati...
enam
fakta yang x dapat disangkalkan lagi.. pengguna komputer, internet yang setia dan terlalu setia.. mengapa saya berkata demikian? sebabnya, saya boleh mengadap laptop kesayangan terus menerus @ secara langsung tanpa henti, tanpa jemu, tanpa bosan, tanpa rasa menyampah..
tujuh
npe mesti 7 tak 6 ke 5 ke? uish.. saje je.. jenuh nk pikir ni.. pengakuan seterusnya ialah.. saya telah memiliki lesen kereta tetapi disimpan dengan baik sekali di dalam purse dan hanya digunakan untuk me'renew' lesen SAHAJA.. dengan ayat mudahnye, lesen tersebut adalah simpanan semata-mata dan tidak digunakan untuk sebarang aktiviti pemanduan.. wah, bangga nih.. kerana itu, saya memiliki beberapa orang driver yang akan membawa kemana sahaja destinasi yang saya inginkan... hahahahaaha...
tell 6 unspectacular quirks of yours
*Memberitahu 6 keanehan tidak mengagumkan milik anda*
saya aneh kah? huhu.. pe yang tidak mengagumkan pada diri ini?? saya kagum dengan diri sendiri.. hahaha...
Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
sapa yang nak kena kali nih.. uish.. kesiannye.. dahla banyak kena list down..
Link the person who tagged you

Leave a comment for each blogger
nak komen pe eyh.. yang pasti, kengkawan bloggerku mmg besh.. sempoi abis..

6 comments:

Ombak said...

yang satu...rase mcm masa 5 tahun agi br sampai 45 kg..

yang ke 2...memang pun..kalau bukan guna lesen akak pun..mesti garang gak tapi kalau senyum je..terus ilang garang tuh..hehehehe...

yang ke ...heran nih..suke mkn eskem coklat tapi gigi tak pulak rosak...huhuhuhuhu...

yang ke 4...mujur suke memasak tak suke mkn..kalau tukar sikit..suke menyepah tak suke mengemas, camne..hehehe..(**rase sbb no.4 ni ar yang no.1 takkan tercapai...hehehe)

yang ke 5...memang tak suke..memanang..sbb tu asyik berebut je bear dengan Eisha...sbb tak suke katekan...hehehehehe...

yang ke 6...power tul mate die nih..tetap mentem...orang kalau ngapat pc 24 setengah, mesti dah pakai spek mate..hihihihhi...

yang terakhir...pilih 7 sbb malas nka pikir byk dah..7 tu pun sikit..kalau tak..abis satu muke ni..hehehehe..**ape2 pun...takziah kepada abah mak n adik die kerana terpaksa jadi drive die...huhuhuhuh

rianafatiha said...

ayaarrrrrk......!!! klo de anugerah peng'komen' terbaik, sure awk dapat.. muaahahahaha..

Ombak said...

ermmm..tul ke???tapi tak nak ar....bile dapat anugerah..nanti ramai lak nak ambik saye jadi pose depan majalah depo..hahahahahahaha

rianafatiha said...

muahahahahaha.. lawoknye...!!

ombak said...

lawak ker..yahooo...leh ar masuk progrem raje lawak nih..dapat ar jadi pelakon nanti..heee...heeee..hahahahaahhaa

rianafatiha said...

try la awk.. mna nak tau rezeki jadik pelawak... hihik...