Wednesday, October 29

kalau lelaki HENSEM..

Kalau lelaki handsome pendiam, Perempuan akan cakap : woow, cool giler la mamat nih…
Kalau lelaki tak handsome pendiam, Perempuan akan cakap : ek, eleh.. perasan bagus…

Kalau lelaki handsome wat jahat, Perempuan akan kata : nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat perempuan akan cakap : memang, muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu, Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu, Perempuan akan kata : entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik, Perempuan akan kata : sepadan sangat
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik, Perempuan akan kata : mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih, Perempuan akan kata : jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih, Perempuan akan kata :…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)

Kalau lelaki handsome sukakan binatang, Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang..
Kalau lelaki tak handsome sukakan binatang, Perempuan akan cakap: sesama makhluk memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW, Perempuan akan cakap : matching… hebat luar dalam..
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW, Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan, Perempuan akan cakap : ini barulah lelaki gentlemen..
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan, Perempuan akan cakap : naluri pembantu, memang begitu

Kalau lelaki handsome bersedih hati, Perempuan akan cakap : let me be your shoulder to cry on..
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati, Perempuan akan kata: "kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?"

p/s : Kadang-kadang lelaki kureng hamsem ni diperlakukan x adil oleh org pompuan.. sorry 2 say that.. huhu.. tp mmg tak dnafikan sbb benda ini kengkadang trjadi gak pd girls yg kureng cantik cuba fikirkan lah sejenak duhai kengkawan sume..

6 comments:

coklat said...

hensome ke tidak, asal usulnye tetap dilahirkn dr yg satu.igt tuh! inilh budak2 zaman sekarng.hehe.. memang best entri nih! :)

♥ rianafatiha ♥ said...

em, mmg tul.. drpd prsekitran, pe yg sy nmpak, mmg cm gini.. zaman skrg ktakan..

Ecah said...

asyik pk nak yg hensem je.. ingat le yg hensem tu xslalunye best dan sesuaii..

rianafatiha said...

aceceh ecah... cm dh de pngalaman aje.. hihik..

Ombak Tak Tahu said...

hahahahhaa..kalau benda tu memang dah berlaku..memang tak adil dunia nih..tapi kecantikan dan kehensaman tu..penting gak untuk lelaki dan pompuan...tapi kecantikan dan kehenseman tu biar kite sendiri yang tertukan..bukan ia datang dari cakap2 kawan..dan sebagainye

rianafatiha said...

yezzzaaaaa.... kcantikan dan khenseman tuk subjektif.. stiap org de pndangan masing2..