Thursday, October 30

♥ conteng2 dimuke ♥

td sempat br'YM' dgn ex-scolmate.. alhamdulillah, cepat tul ko nk tukar title ye.. br awl taun aritu dpt title jadik PUAN, la nih nk di'up'kn jadik bakal mama lak.. alolo.. so sweet.. saya tumpang hepi yer.. aiseh, saya bile lagi nih? hahaha.. jgn nk mngade2... ok stop it..
now, berdasarkan entri conteng2 dimuke tu bukanlah sma maksud dgn menconteng arang di muka.. lain sungguh maksudnye itu.. hihik.. sb saya nk bukak cite pasal makeup pulak.. memember ( kata ganda tuk member.. hahaha.. mampus dewan bahasa saman ) oke2, jgn mare eyh.. balik pasal story make up td.. memember saya kt friendster punye pasal la nih.. asal korang makin santek ek skg? saya tengok picture kowang upload dlm tu sume dh tomei2 belaka.. iskh2.. dh siap wat kale2 tang muke tu.. ( saya pun pe kurangnye.. kengkadang main kale2 gak ) hihik..
scara tak sengaja nye saya pun, trsemangat nk belajo cecara nk make up lawa2 nih.. pe lagi.. trus clik youtube.. hahaha.. taip aje.. make up.. brderet2 link dia kasi.. saya dgn penuh kusyuk dan tawaduknye, menengok.. aceh, apsal la smangat sgt nih.. pelik tul.. tetibe aje.. nk try gak? Pergilah cuba.. Saya suka.. Tapi saya tak suka makeup tebal2 sgt.. cukup la skadar bedak compact, eye liner kale hitam sket, eye shadow kale light pink & lip gloss tuk nmpakkn bibirku yg mnggoda nih.. mataku dh cukup cantek.. so, xyah nk ubahsuai lgi..( kah, kah, kah... perasan lgi minah nih ) pe pun, Makeup memang seronok.. muke cam dh di'upgrade'..
Nanti nak cuba lah make-up cm ala2 Aisyah dlm ayat2 cinta tuh.. santeknye......!!! tapi idungku tak mancung terpacak cm Aisyah.. muka pun agak kebulatan la pulak.. cne nk kalahkan ekin Mawi ( kah kah kah. ada hati rupanya ) tibe2 ekin trmasuk dlm blog ni pulak dh.. hahaha.. fuh.. hepi tgk dorg nih make up.. touch up sini, touch up sna.. dah jadik.. santek lak tuh.. make up ala2 mata angelina jolie pun ade.. wah2.. kna try nih.. hihik..
Ya Allah, comelkan la muka ku yg agak kecinaan ini. Eceh.. x bersyukur ye.. hihik...
tapi.... cooooooppp..!!! barang2 nk make up ni boleh thn harganye.. so, jgn kerana nk jadik cantek, sanggup beli sume tuh.. kengkadang, yg x pkai make up pun cantek gak.. pe kata org, natural beauty gitu...

4 comments:

Ombak said...

nak conteng muke yer..conteng laa byk byk...nanti last2 sekali leh jadi same dengan badut..bukan kenyataan ini nak menghina kerjaya badut tapi takde dah nak banding dengan sape kalau bab2 makeup..huhuhuhu..sowi yer mr.badut n mrs.badit sedunia...nak makeup tu kena nilai diri sendiri..sejauh mane mekeup tu dapat mencantikkan diri sendiri dengan tidak kerterlaluan..

rianafatiha said...

erm, sy stuju dgn pndapat awk ncik ombak.. cm yg sy kta, x smestinye dgn make up seseorg tu akn cntik.. dan, tak sume yg x pkai make up x cantek..

Ombak said...

alahai...upenye kate2 saye diterima baik..hehehe..kalau mcm tu..leh jadi mat adam nih..hahahahahahahhaha..geli gemalainye...huhuhuhu

rianafatiha said...

hahaha.. ade2 aje la ncik ombak ni..