Friday, October 17

cinta...

arini nk bagi satu teka teki, dalam banyak2 jatuh, jatuh pe yg org lain x simpati... haa... jwbnye.. jatuh cinta @ jatuh ati...
Setiap org mmpunyai makna cinta yg trsendiri..De yg kata, cinta itu mnyakitkn & x yah la nk brcinta ( ni kes yg dh pnh brcinta tp failed )
tapi, de gak yg kata, cinta itu mgasyikkan smpai trbawa-bawa dgn ombak asmaranya.
Dan ada gak yg kata, cinta itu indah & xde ungkapan yg dpt nyatakn maksud cinta yg sbnr.. aceceh, cm motivasi cinta lak... hihik..
4 those yg mnyatakn yg cinta itu sakit, ianya mmg benar. nk tau npe? Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, 4 sure de gk masalah yg timbul. Pe kta org, langit tak semestinya sentiasa cerah. erm, dlm berkapel ni, kita mmg x leh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu mghadapinya & juga menyelesaikan masalah tu.
Sakitnya brcinta ni makin trsa ngilunya bile sebuah pasangan tu hancur musnah. Pe yg dijanji, dirancang slama ni cm ape aje.. Buang msa.. Time br je clash, sumenye jd x kena. Itu x betul, ini x betul. Mkn x lalu, lebih krg jd x tentu hala.. tambah lk bg yg ditinggalkn.. of cos la trasa peritnye.. ( pnah alami, dats y brani ckp ) So, 4 those outhere yg x pnah brcinta tp tringin nk rsa manisnye brcinta, ingatlah. Cinta ini x semuanya indah. Kowang perlu brsedia utk hadapi pe2 yg mungkin brlaku. Yg pasti, dlm prcintaan akn de pasang surutnya prhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Myb hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa je.

3 comments:

chard said...

cinta?pahit?manis?emm?depend pada yg mengalaminye la..once u dh keje...love urself first..appreciate urself first...then br buka hati utk org lain..how to love ourself?ha ni tipsnye..beli baju mahal2...make up keta lawa2..jam mahal..kasut mahal..wau worth it tau dr spend kt pasangan kite yg blom konpem jd teman hidup...dh konpem tu lain cite la..

afif said...

jiwangnyer linda..

♥ rianafatiha ♥ said...

haha.. mna de jiwang.. tu br intro tuh.. hihik...